sâmbătă, 28 decembrie 2013

Liderul bihorean al PPMT,Istvan Csomortanyi ,solicita UDMR-ului să-şi ceară public scuze pentru votul dat „legii superimunităţii”.



Modificarea Codului Penal, a incins spiritele politicienilor din partidele parlamentare, nu numai la Bucureşti, febra controverselor propagându-se cu rapiditate şi la partidele aspirante la podiumul politic.
Recent, la conferinţa de presă a PPMT, ce a avut loc la Oradea, declaraţiile adepţilor europarlamentarului Laszlo Tokes, au fost asemenea unor săgeţi otrăvite aruncate împotriva principalilor rivali politici de la UDMR.
Liderii PPMT Bihor, au facut critici dure la adresa confraţilor lor de la UDMR pentru că aceştia au fost de acord cu „ legea superimunităţii” pe care popularii o consideră „un caz scandalos şi ruşinos, o provocare la adresa fiecărui cetăţean cu gândire democratică şu bun simţ”. Cel mai acid în declaraţii a fost gazda conferinţei amintite, preşedintele PPMT Bihor, Istvan Csomortanyi, care a adus grave acuzaţii reprezentanţilor UDMR din Camera Deputaţilor, care au fost de acord cu acea controversată modificare a Codului Penal.
În acest sens, Csomortanyi a afirmat că : „ Organizaţia judeţeană a UDMR Bihor este fruntaşă cu cazurile de la ANI şi DNA şi ar trebui să dea seamă în faţa instanţei”.
Au fost chiar şi atacuri directe, printre cei nominalizaţi de liderul bihorean PPMT, fiind senatorii Szabo Odon şi Cseke Attila, dar şi fosta deputat Peto Csilla care „şi-a angajat fiica la biroul său de europarlamentar sau senatoarea Biro Rozalia, care atunci când era viceprimar a semnat atribuirea unei cladiri chiar fundaţiei din a carei conducere făcea parte”.
Interesant este că, deşi acuzaţiile lui Csomortanyi au fost dure şi cu ţintă, reacţiile UDMR-ului nu au fost atât de explozive. Unii chiar au susţinut că nici măcar nu ştiu că prin votul lor dat pentru modificarea Codului Penal ar fi deranjat pe cineva.
„Nu am nimic de comentat. Nu ştiu cine este acest Csomortanyi, care m-ar fi acuzat. Nu am auzit nimic în acest sens” – a afirmat Biro Rozalia, senator UDMR.
Văzând că udemeriştii au adoptat politica struţului la acuzele sale, erijându-se într-un veritabil erou legendar, susţinător al drepăţii, popularul bihorean nu a mai ţinut cont că UDMR ar putea să ajungă iar la guvernare, după scandalul din USL, si şi-a continuat atacul : „ UDMR să-şi repare greşeala de la Camera Deputaţilor şi să-şi ceară public scuze că toţi 16 udemerişti prezenţi din 18 au votat –DA-. Indiferent de poziţia de aleşi, nu sunt mai presus de lege. Poate să spună Cseke Attila cum a reuşit să nu fie urmărit de ANI  ?„
Dar cum sângele de maghiar are si o „componentă” vulcanică, se pare că totul este ca cearta între fraţi pentru o fată, in cazul de faţă, „Politika”
Nu de alta dar CNMT, o organizaţie păstorită de acelaşi Laslo Tokes, fondator şi al PPMT, partid în care Csomortanyi este unul dintre lideri, a anunţat că doreşte înfiinţarea unui Consiliu Tripartit pentru autonomia „Tinutului Secuiesc”, organizaţie din care să facă parte cele trei partide maghiare : PPMT, PCM si UDMR.

Niciun comentariu: