joi, 18 octombrie 2012

Szasz Jeno, preşedintele PCM, arată spre UDMR pentru eşecurile din Parlament



După şapte ani de dezbateri, proiectul de lege privind statutul autonomiei „Ţinutului Secuiesc” a fost respins de Parlamentul României. Ca urmare a acestei decizii, o parte dintre reprezentanţii partidelor minorităţii maghiare, au adoptat diferite poziţii, unii considerând-o drept discriminatorie.
    Cu toate că nu a fost prezent la vot, neavând calitatea de parlamentar, Szasz Jeno, preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), unul dintre cele trei partide reprezentative ale acestei comunităţi, a considerat că votul cu pricina nu a fost decât un boicot din partea UDMR, împotriva propriilor conaţionali.
    La aflarea veştii despre acest eşec, preşedintele PCM a afirmat: ”La votul din Senat, unde după şapte ani de aşteptare, proiectul de lege privind statutul autonomiei "Ţinutului Secuiesc" a fost respins, principalii vinovaţi sunt cei din UDMR. Marko Bela şi Gyorgy Frunda au ieşit din sală cu un sfert de oră înainte de vot, ca să spună apoi că nu au fost în sală. Dar ei veniseră cu puţin timp înaine de la un alt vot... Cu toate astea, în sala au mai rămas cinci reprezentanţi maghiari, care apoi au acuzat PCM că nu ar fi luat cuvântul pe motiv că am fi supăraţi că proiectul aparţine Consiliului Naţional Secuiesc. Adică, noi suntem invidioşi pe un deziderat comun, chiar dacă aparţine altcuiva? Mă deranjează acest lucru. Şi atunci, cum să ajungem la o înţelegere cu UDMR, care a fugit din sală înainte de vot? Şi totuşi, am primit un vot de la USL, insuficient, dar îmbucurător. Nu putem fi uniţi dacă ceilalţi fac jocurile puterii, tocmai pentru a ajunge la putere. De exemplu, Borbely Laszlo face jocurile puterii pentru a fi protejat de imunitatea parlamentară,... altfel ar ajunge la DNA”.

Niciun comentariu: