vineri, 21 septembrie 2012

Partizanat politic si de grup in cazul retrocedarii "Colegiului Szekely Miko" din Sfantul Gheorghe.


În dezbaterea şedinţei PE din data de 12 septembrie privind România, eurodeputatul Csaba Sogor, a ţinut să sublinieze faptul că în ţara care l-a trimis la Bruxelles nu se respectă statul de drept, atrăgând atenţia asupra independenţei justiţiei.
În acest sens, Csaba Sogor a adus în discuţie cazul retrocedării proprietăţilor bisericeşti şi private, naţionalizate, în general, şi în special cazul Colegiului "Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe.
Europarlamentarul a afirmat că este nemulţumit de decizia instanţei de judecată, care a acordat această clădire primăriei Sfântu Gheorghe, şi nu Bisericii Reformate, aşa cum şi-ar fi dorit UDMR.
Chiar şi-a permis să jignească statul al cărui reprezentant oficial ar trebui să fie, spunând: "Colegiul "Szekely Miko" este mai vechi decât România. Şi a fost naţionalizat." (?!) Suntem mulţi, inclusiv şi noi, minoritarii, care neîntrebăm, care ar putea fi soluţia pentru România".
În faţa avalanşei de atacuri la adresa României şi a românilor, trebuie să vedem care sunt adevăratele cauze ale acţiunilor şi discursului acestor personaje. Astfel că ajungem la omiterea cu bună ştiinţă, de către acest eurodeputat, a faptului că România, ca stat, nu are niciun amestec în acest proces de retrocedare a clădirii în speţă, aceasta fiind atribuită, de către o instanţă de judecată, tot comunităţii maghiare, într-un proces deschis tot de maghiari... Însă, în dauna UDMR, care nu va mai putea să folosească pretextul "Szekely Miko" pentru a "ingera" milioane de lei de la contribuabilul român şi maghiar - căci Primăria Sfântu Gheorghe, condusă de maghiari, plătea bani grei (drept chirie pentru utilizarea imobilului ca unitata de invatamant), primiţi de la bugetul central pentru drumuri, şcoli, spitale etc., Bisericii Reformate - condusă, aţi ghicit!, tot de maghiari! Deci, de la maghiari şi români, la Biserica Reformată, totul în beneficiul UDMR! Păi cum să nu acuzi România, când te lasă fără gaura în conducta de bani, obţinută prin mijloace asupra cărora justiţia s-a pronunţat ca în Occident!
Care ar fi implicarea statului român în acest proces sau unde ar fi partizanatul României ca stat în această situaţie? Probabil că dacă exista o oarecare implicare a statului în actul de justiţie, făcând pe plac unui grup, sau partid, UDMR nu ar mai fi organizat acţiunea de protest din 1 septembrie a.c. de la Sfântu Gheorghe. Poate mulţumiţi de izbândă, şi-ar fi râs în barbă, dar cu siguranţă veneau cu o altă acuzaţie şi, desigur, cerere la adresa României. Cui folosesc toate aceste fricţiuni jenante şi păgubitoare? Chiar şi după acel protest, UDMR a dat publicităţii că în piaţa din faţa primăriei s-ar fi adunat 25 de mii de maghiari... Ca şi acuzaţiile aduse României, în faţa forurilor europene, şi aceasta este o dezinformare. Într-o estimare realistă, chiar şi unii participanţi au recunoscut că in acel moment nu erau mai mult de 8-9000 de participanţi. Ori, dacă nu erau şi celelalte partide maghiare, PPMT şi PCM, care au adus oameni din tot Ardealul, cu diferite mijloace de transport, UDMR singur nu ar fi putut aduna nici jumătate din cei prezenţi. Chiar şi motivul acţiunii în sine a fost, conform declaraţiilor făcute în faţa adunării de către majoritatea vorbitorilor, nu retrocedarea clădirii liceului, ci scoaterea basma curată a trei persoane găsite vinovate şi condamnate în primă instanţă.
 După legile funcţionale în România, cei trei, unul fiind un membru important al UDMR, au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi de o instanţă de judecată, pentru abuz în serviciu, şi fals în procesul de retrocedare. Asta presupune că, printr-o incalificabilă acţiune de manipulare a opiniei publice, dar şi de
defăimare cu rea credinţă a statului român şi a instituţiilor implicate într-un act de justiţie, UDMR-ul nu ezită sa uzeze de orice mijloace în atingerea scopului său.
Iuliu Winkler, celălalt europarlamentar UDMR, a afirmat la fel de tendenţios la întrunirea "Intergrupului pentru Minorităţi Tradiţionale, Comunităţi şi Limbi Naţionale" din cadrul PE, că: "Renaţionalizarea liceului din Sfântu Gheorghe o considerămun atac la adresa comunităţii maghiare, dar şi, în general, un precedent periculos în privinţa respectării dreptului de proprietate în România."
Să-i amintim totuşi, acestui parlamentar zelos, partizan al unor interese de grup, ce foloseşte drept scut interesele comunităţii maghiare, că un alt reprezentant al aceleiaşi comunităţi, Izsak Balazs, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, a afirmat intr-o recentă conferinţă de presă: "În acea perioadă, când s-au vândut apartamentele aparţinând Colegiului "Szekely Miko", primarul oraşului Sfântu Gheorghe era Almos Albert, actual senator UDMR, iar directorul întreprinderii de gestionare locativă era Gergely Olosz, deputat UDMR. Numele lor nu s-a rostit, de responsabilitatea lor nu s-a vorbit niciodată."
Şi tot preşedintele CNS a afirmat că acele apartamente, ale colegiului în speţă, au fost vândute ilegal, în plin proces de retrocedare. Cât despre mitingul din 1 septembrie 2012, acelaşi Izsak Balazs, prezent şi el la
protest, l-a calificat ca fiind "o acţiune electorală a UDMR".

Niciun comentariu: