vineri, 11 septembrie 2009

Mult zgomot... şi tot nimic!

Săptămâna trecută a fost marcată politic de circul de la Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, unde a avut loc şedinţa de taină a conducerii PSD. Regia, de tot... circul se pare că a aparţinut preşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, Liviu Dragnea, cu acordul preşedintelui PSD, Mircea Geoană. Strategica şedinţă a avut la bază cel mai probabil o anume diversiune în planul demarat deja pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. Bineînţeles, erijându-se în gâştele salvatoare de pe legendarele coline ale Romei, capii social-democraţilor şi-au probat tăria glasurilor împotriva colegilor lor pedelişti din coaliţia guvernamentală. Înregistrările audio ale şedinţei ca fiind „cu uşile închise“, scăpate ca din „întâmplare“ în presei, arată, încă o dată, dacă mai era nevoie, ce importanţă i se dă presei şi cât de naivi ne cred nababii politicii pe noi, cei care formăm maşina de vot într-o democraţie de tot... râsul.
De fapt, şedinţa putea să se încheie după numai zece minute, după ce Liviu Dragnea a explicat că PSD trebuie să cucerească Palatul Cotroceni, pentru a deţine controlul integral asupra instituţiilor statului. Ideea a fost punctată şi de liderul PSD, Mircea Geoană, care a afirmat: „S-a vorbit aici despre faptul că puterea înseamnă, în principal, putere la preşedinte, la Guvern, la resurse“.
Fără să fi spus în mod direct, acesta este de fapt şi rostul, chintesenţa existenţei oricărui partid politic, indiferent cât de mare sau mic este. Pentru ce s-ar mai bate toţi, dacă nu pentru putere?
Cum vor pesediştii să cucerească Cotroceniul? În acest sens Mircea Geoană are, se pare, un plan: „Rezultatele alegerilor prezidenţiale din toamnă va fi decis de voturile a circa un milion şi jumătate de alegători care, în prezent, sunt nehotărâţi. Băsescu poate fi bătut, şi întrebarea este dacă noi suntem capabili să generăm voturile noastre şi să fim portdrapelul celor care vor să scape de Băsescu“. În acest sens, Mircea Geoană mai are un plan, şi anume de a radicaliza simpatizanţii PNL împotriva lui Traian Băsescu, marşând şi pe o slabă reprezentare a liberalilor prin persoana lui Crin Antonescu. Dar, pentru toate acestea, pesediştii consideră oportună promovarea unei diversiuni prin declaraţii zgomotoase şi incisive la adresa pedeliştilor. Iată că, plecând de la prognoza meteo aducătoare de ploi torenţiale, Liviu Dragnea a tunat şi a fulgerat vineri la şedinţa de partid: „Era tâmpitul ăla de Berceanu la o întâlnire a Coaliţiei: «Noi n-avem probleme cu seceta în România! Hai să-mi arătaţi şi mie!». Ei aşa pun problema. Ce, Emil Boc e mai capabil decât Dan Nica? Ţâşti-bâştiul ăsta! Au ajuns să ne dea lecţii! Ca şi Blaga! Care vorbeşte, când? Numai dimineaţa, că după-amiază are o problemă (este beat!). Nici nu e o comparaţie“. Ca o continuare a zgomotului acuzator, preşedintele filialei Constanţa a PSD, Mazăre..., Radu Mazăre, a adus şi el ceva critici premierului: „Ce e asta «Prima casă»? A venit Boc cu vrăjeala asta... “.
Să ne aducem aminte de campania din toamna lui 2008, când Radu Mazăre promitea constănţenilor, la preţul de 6. 000 de euro, garsoniere noi? Deranjat de atitudinea premierului, nici Mircea Geoană nu a putut să se abţină: „Suntem o masă amorfă în care Boc comunică în numele întregului Guvern. Boc habar nu are de economie“. Nici ministrul Finanţelor nu a scăpat de afirmaţiile „prieteneşti“ ale social-democraţilor. După ce Mazăre a spus: „Păi, cum îl las eu pe Pogea, când am jumătate din Guvern, să facă bagabonţeala asta? Ăştia, cum ajung miniştrii de Finanţe, cum sunt foarte deştepţi“, imediat vine şi şeful său de partid să-l sprijine... politic: „Pogea e adus de pe drumuri. Asta ştiu, că e omul de casă al lui Videanu“. Şi uite aşa, ca într-un joc pe calculator, pesediştii au ajuns la „level“-ul următor, în care ţinta finală este temutul „pirat“ de la Cotroceni. Abia acum aflăm adevăratul scop al reuniunii politice de la Teleorman, deconspirat tot de un marinar, dar de hidrobiciclete, Radu Mazăre: „Suntem aici să ne batem capul cum să scăpăm de Iuda ăsta de Băsescu, că ăsta e cel mai rău“.
Complice, frecându-şi mâinile a satisfacţie, Mircea Geoană pune punctul pe „i“ concluzionând: „Suntem în spatele lor. Tot timpul reacţionăm la Băsescu. Este greşit din punct de vedere strategic. Când vorbeşte Videanu, în spatele lui e un business. Când respiră, vrea să facă bani. Daţi, mă în ei, că sunt vraişte la chestia asta“.
După atâta „bărbăţie politică“ şi mănuşi aruncate, urma ca la începutul acestei săptămâni să aibă loc şedinţa săptămânală a Coaliţiei, în care premierul Emil Boc să-şi arate reacţiile. Dar..., dar plini de responsabilitate, Mircea Geoană a anunţat că pleacă într-o vizită de trei zile în China, iar Ion Iliescu şi Radu Mazăre au precizat că nu participă la întrunirea şefilor din Coaliţie.
Uf! Ce cald s-a făcut afară! O ploaie parcă ar fi bună că prea li s-au încins creierele politicienilor ăştia! Dar dacă ne „uităm“ la prognoza meteo, parcă s-a anunţat prea multă apă de ploaie... chiar şi în politică. Aşa că, după atâta „muncă“, politicienii noştri din toate partidele or să uite de „războaiele“ din ţară şi se vor relaxa în Singapore, Filipine, Venezuela, Nigeria, Brazilia, Iordania, Liban sau Maroc! Nu, nu este o glumă. După atâta „circăreală“ urât mirositore în ţară, îşi vor pune şezlongurile unul lângă altul, în destinaţiile amintite. Şi pe bani mulţi, că oricum nu dau de la ei... Ignorând, aşa cum le este obiceiul, criza economică declarată, sărăcia în care se „scaldă“ milioane de români, viitori alegători, politicienii din toate partidele îşi achiziţionează bilete la avion, la clasa business, foarte scumpe, pentru a se răsfăţa în vacanţe „binemeritate“.
Aruncând o privire pe site-ul de licitaţii publice, vedem că subalternii lui Berceanu plătesc 200.000 de lei pe astfel de „excursii în interes de serviciu“, cei de la Mediu plătesc o jumătate de milion de lei pe biletele de avion, iar cei de la Finanţe au cumpărat, până în prezent, de la patru firme de turism, bilete de avion în valoare de 3 milioane de lei!
Deh, unde se adună banii... Nici Ministerul Dezvoltării nu se dezminte, cheltuind peste 600. 000 de lei pentru deplasările din vară.
Până în toamnă mai e... Ce au spus ăia de la Meteo? O să plouă cu găleata? Ei, lasă, că o să-i ude şi pe ăia din politică şi o să-i mai răcorească... E doar... apă de ploaie!

Un comentariu:

Anonim spunea...

In ce tara traim?
Nu se gaseste nimeni sa-i opreasca pe nebunii aia de la aberattile lor?
Rusine pentru toti politicienii care pentru putere sunt in stare sa-si vanda sufletul si lui dracu'.
Parca vezi ca "marea (fas!!!) alianta " daca pune mana acum pe putere, o sa intram la rude in Harghita...cu viza!!!