miercuri, 8 octombrie 2014

Curtea de Apel Bucureşti pune capăt procesului Consiliului Naţional Secuiesc

 
Şedinţa Curţii de Apel Bucureşti  dată în urmă cu câteva zile, a nemulţumit iarăşi pe Izsak Balazs, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc. În dosarul 503/2/2014, după mai multe amânări, CAB a considerat că „Respingerea acţiunii ca neîntemeiată” ar fi soluţia cea mai corectă. 
Procesul a fost intentat de preşedintele CNS împotriva preşedintelui României, Traian Băsescu, premierului Victor Viorel Ponta, fostului preşedinte PNL, Crin Laurenţiu Antonescu, ministrului Dezvoltării Regionale, Liviu Nicolae Dragnea şi a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru că aceştia s-au făcut „vinovaţi de discriminare în contextul revendicărilor privind proiectul de regionalizare a ţării, pentru că, prin declaraţii, nu au acceptat o regiune separată formată exclusiv din judeţele Covasna Harghita şi Mureş.
Această regiune, conform intenţiei declarate a lui Izsak Balazs, ar corespunde unui proiect de autonomie a zonei, adică o împărţire teritorială pe criterii etnice denumită de liderii partidelor maghiare, „Ţinutul Secuiesc”.
Datorită acestei situaţii, în care „cine nu este cu mine este împotriva mea”, Izsak Balazs a acţionat în contencios pe toţi ce se fac „vinovaţi" de iniţierea proiectului de regionalizare.
După analizarea dosarului, CAB a ajuns la concluzia că nu mai este cazul să se mai continue pe această speţă, respingând acţiunea. Dar, conform procedurilor, Izsak Balazs mai poate ataca sentinţa CAB în termen de 15 zile.

Niciun comentariu: