luni, 17 martie 2014

Extremiştii unguri profită de mirosul de pucioasă din Europa de Est.




Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a fost incă un motiv prin care falsificatorii de istorie, doritori de autonomie ungurească pe pământ românesc, au avut prilejul de a-şi manifesta intenţiile şovine şi pretenţiile aberante.

După mitingul ilegal ce a avut loc la Tg. Mureş, în data de 10 martie şi unde reprezentanţi ai organizaţiilor extremiste din Ungaria au scandat lozinci jignitoare la adresa poporului român, dar şi a UE, chiar incendiindu-i drapelul, iată că, Ziua Maghiarilor de Pretutuindeni a oferit sâmbătă, 15 martie, un nou prilej prin care maghiarii visători la refacerea Ungariei Mari, să-şi expună sfidător şi impertinent dorinţele.

De la an la an, diferite organizaţii extremiste din Ungaria sunt tot mai vocale în ceea ce priveşte autonomia.
Şi chiar dacă se doreşte diplomatic să se arate cu degetul exclusiv către organizaţiile extremiste ungureşti, nu trebuie să evitam greşit adevărul,anume, că partidele maghiare ungureşti şi româneşti stau la aceeaşi masă cu extremiştii unguri şi vor o autonomie mascată doar a asa-zisului Ţinut Secuiesc, intenţia reală fiind alipirea întregii Transilvanii la Ungaria. Evidenţa este cât se poate de clară, citind numai ce este scris pe pancardele de la toate acţiunile lor : „Transilvania, pământ unguresc.”
Aşadar, lipsa de măsuri ce ar fi trebuit să fie luate de guvernele romanesti ce s-au perindat la putere, au permis atât partidelor maghiare din ţară, dar şi celor din Ungaria să se manifeste din ce în ce mai pregnant în obţinerea a ceea ce vor – Ardealul românesc.
Cu o zi înainte de a sărbători de către unguri „Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, MAI a emis un comunicat prin care anunţă că : „ A fost instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României şi s-a solicitat instanţei competente declararea ca indezirabili pentru un număr de cetăţeni unguri care au desfăşurat în ţara noastră activităţi cu caracter extremist, Noua  Gardă Maghiară, Mişcarea de Tineret din cele 64 de Comitate (HVIM), Oastea Haiducilor şi Jobbik.
Salutară aceasă hotătâre a MAI, pentru că aşa cum se spune, mai bine mai târziu decât niciodată. Dar tot aşa de bine se ştie că o boală este mai uşor să o previi decât să o vindeci. Ceea ce înseamnă că mămăliga romănească nu a explodat când a trebuit, ci mai degrabă a preferat să se fâsâie „diplomatic” până a început să miroasă a pârlit. Ne-a plăcut întotdeauna să ne impaunam cu mărunţişuri, de multe ori capcană, autolăudandu-ne cu „diplome de excelenţă” în lupta împotriva curentului extremist şi a drepturilor acordate minorităţilor, în special maghiarilor.
Ce reacţii au avut extremiştii dar şi politicienii de vârf din Ungaria la măsurile luate de MAI, o să vedem imediat.
Sâmbătă, 15 martie, 70 de tineri care purtau cocarde roşu-alb-verde, şi fluturau steagurile „Ţinutului Secuiesc”, ale Jobbik, cel arpadian şi pe cel al Ungariei, pe care era scrisă denumirea oraşului Oradea în ungureşte (Nagyvarod), s-au adunat în localitatea Biharia, situată la doar 11 km de oraş, pentru a sărbători Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.
Aici a fost punctul de întâlnire cu reprezentanţi ai Jobbik şi ai organizaţiei paramilitare, Garda Maghiară. Intrebat dacă ştie că MAI a dat acel comunicat, Dula Zsolt, membru supleant în Congresul Naţional al Jobbik, a răspuns sfidător : „ Tot scandalul este o furtună intr-un pahar cu apă”.
Deasemeni, cu acelaşi tupeu condamnabil un alt „român”, Kissgyorgy Levente, candidatul din Tg.Mureş de pe lista Jobbik la alegerile din Ungaria, consideră că măsurile luate de MAI prin care se interzice unor cetăţeni din patru formaţiuni extremiste să mai intre pe teritoriul ţării noastre, vor declanşa un „scandal internaţional”, iar legile UE nu vor permite aşa ceva.
La fel de tare s-au „speriat” şi autorităţile din Tg. Mureş când au dat acceptul pentru a se organiza pe 15 martie, manifestări ale „Tineretului Maghiar Ardelean” şi „Cercul  de prieteni ai Jobbik”.
Iar la Cluj Napoca, în faţa a sute de participanţi la sărbătoare, Ivan Baba, secretar de stat în Parlamentul Ungariei, a afirmat : „ Între România şi Ungaria sunt probleme, iar acestea vor dispărea numai atunci când România va renunţa la ideea de  a fi stat naţional unitar”
Parcă seamănă cu declaraţia lui Laszlo Tokes de la Tabăra de Vara de la Tuşnad, în care susţinea acelasi lucru?.
Un alt personaj important în UDMR şi fost consilier prezidenţial, Peter Eckstein Kovacs a spus la un post de televiziune că cererea de autonomie teritorială este asemeni nevoii unor cetăţeni de a-şi schimba un telefon vechi cu unul nou, mai „deştept”. Să credem că „telefonul „ vechi şi perimat ar fi poporul român, iar doritorii de autonomie ungurească ai fi oamenii deştepţi?

Nici guru CNS-ului şi al PPMT-ului, Laszlo Tokes, nu s-a putut abţine, strigând din Oradea ca sa se facă auzit în tot Ardealul şi nu numai : „ Nu ne vom lăsa jigniţi şi ameninţaţi, a venit timpul să vorbim. Vor să inăbuşe în faşă dorinţa  şi dreptul nostru de a ne păstra tradiţiile şi libertatea de exprimare, decretându-i indezirabili pe cei care nu fac decât să-şi strige drepturile la libertate. Vom continua războiul „.
Să înţelegem că este intr-un anume război tocmai cu poporul care l-a delegat sa-l reprezinte ca europarlamentat in Europa şi l-a urcat în fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Europei?.

Şi dacă lentoarea inexplicabilă a autorităţilor române (sau incompetenţa)  a determinat astfel de reacţii, poate atenţionarea preşedintelui Traian Băsescu să aibă un rezultat pe măsură. După incidentele de la Tg Mureş din 10 martie, domnia-sa a afirmat : „ Să aibă în vedere că statul român nu va tolera mesaje care să contravină Constituţiei României”.
Probabil din această cauză politicienii maghiari din ţară şi din Ungaria au fost prezenţi in localităţile importante din Ardeal unde au avut loc diferite manifestări de  Ziua Maghiarilor.
Astfel, preşedintele UDMR, care este acum şi vicepremier, Kelemen Hunor, după ce a declarat că se disociază de orice legătură cu extremiştii ungari s-a dus împreună cu „duşmanul” său politic, Laszlo Tokes, la Oradea....acolo au fost prezenti si reprezentanti jobbik si HVIM; ministrul mediului, udemeristul Attila Korodi a stat umăr la umăr cu secretarul de stat în Parlamentul Ungariei, Nemeth Zsolt, la Miercurea Ciuc; acţiunile din Tg. Secuiesc au fost „patronate” de preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor împreună cu vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, iar alaturi de ei s-au aflat deputatul UDMR, Fejer Laszlo şi consulul Ungariei de la Cluj Napoca, Magdo Janos.

Numai că, vicepremierul Semjen Zsolt nu a ţinut seamă nici de măsurile luate de statul român enunţate prin comunicatul MAI, nici de spusele preşedintelui României. In nota-i sfidătoare caracteristică la adresa românilor, a intrat în oraş călare pe un cal alb asemeni mentorului său, Horty Miklos, care obişnuia să intre  la fel, în oraşele din Ardeal.

Nici alocuţiunea nu a fost una de bun simţ, el afirmând : „ Autonomia ni se cuvine”.
Tot de la o astfel de afirmaţie fără discernământ un alt ins asemenea vicepremierului, membru al „Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate” (HVIM), a dat foc steagului UE, la Tg Mureş pe 10 martie.
Nici atunci autorităţile române nu au luat măsurile necesare, ca şi în multe cazuri asemănătoare. Există chiar şi o scuză a autorităţilor de a nu lua măsurile necesare atunci când obrazul României este scuipat, la propriu, şi anume că în Ungaria vor avea loc alegeri generale, luna viitoare.
În atare condiţii, extremiştii şi in special Jobbik işi produc campania electorală chiar şi pe teritoriul ţării noastre unde ar fi vreo 100 000 de oameni cu dublă cetăţenie şi au drept de vot.
Dar nu se spune, din păcate, că Jobbik se manifestă  în România, incă de acum câţiva ani. In 2009 Jobbik şi-a făcut o organizaţie paramilitară „Garda Maghiară”, si care ulterior, a fost considerată extremistă şi interzisă.
Având scop comun cu partidele politice maghiare, adica, autonomia teritorială, Jobbik, prin „Garda Maghiară” funcţionează ilegal şi in România.

Aşa că, este practic imposibil de crezut că extremiştii unguri se manifestă doar ca în Ungaria sunt alegeri generale....ţelul lor este realizarea Ungariei Mari prin alipirea teritoriilor aflate odată sub dominaţia fascistă a lui Miklos Horty, teritorii furate de la vecini.
Specializati in metode josnice ale provocarii, dupa circul abject al maghiarilor de ziua lor, presedintele Ungariei va veni neanuntat, considerand ca face o vizita privata, in Ardeal. Aici, va merge in vizita pe la muzee ale secuilor din Tg, Mures si Cluj Napoca, si va participa la activitati culturale. 




Niciun comentariu: